ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Οι φοιτητές/-τριες του
α. ΠΠΣ Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και
β. ΠΠΣ Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος
που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν την Πρακτική τους Άσκηση εκτός του προγράμματος ΕΣΠΑ, οφείλουν να αναζητήσουν οι ίδιοι τους το φορέα υποδοχής. 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ            
Οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ο/η φοιτητής/-τρια για την πραγματοποίηση της Πρακτικής του Άσκησης είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΆΣΚΗΣΗΣ
Κάθε φοιτητής/-τρια που πρόκειται να πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση, οφείλει με δική του ευθύνη, να έρθει σε αρχική συνεννόηση με τον φορέα υποδοχής. Οι φορείς της Πρακτικής Άσκησης μπορεί να είναι οποιοσδήποτε φορέας του Δημοσίου π.χ. Δήμοι, Περιφέρειες  ή του Ιδιωτικού τομέα. Εφόσον βρεθεί ο φορέας υποδοχής, ο/η φοιτητής/τρια ετοιμάζει τα παρακάτω δικαιολογητικά και τα προσκομίζει ή τα αποστέλλει στη Γραμματεία του Τμήματος. 

 
Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

1. Αίτηση για Πρακτική Άσκηση (εκτός ΕΣΠΑ)

Την αίτηση μπορείτε να την κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.for.ihu.gr ακολουθώντας τη διαδρομή Υπηρεσίες – Χρήσιμα ⇒ Έντυπα ⇒ Αίτηση – Δήλωση Πρακτικής Άσκησης

2. Βεβαίωση από τη Γραμματεία του Τμήματος ότι ο/η φοιτητής/τρια δικαιούται να πραγματοποιήσει την εξάμηνη Πρακτική του Άσκηση

Η βεβαίωση εκδίδεται από τη Γραμματεία του Τμήματος μετά από αίτηση του/της ενδιαφερόμενου φοιτητή/τριας στη Γραμματεία του Τμήματος. Για την έκδοσή της:

1. Μπορείτε να κατεβάσετε τη σχετική αίτηση από την ιστοσελίδα του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.for.ihu.gr ακολουθώντας τη διαδρομή Υπηρεσίες – Χρήσιμα ⇒ Έντυπα ⇒ Αίτηση Γενικής Χρήσεως (συμπληρώνεται το αντίστοιχο αίτημα). Αποστείλετε την αίτηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Γραμματεία του Τμήματος. Μετά τον έλεγχο που πραγματοποιεί η Γραμματεία, εν λόγω βεβαίωση εκδίδεται και αποστέλλεται  στο/στη φοιτητή/τρια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

2. Μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση σας μέσω της πλατφόρμας Uniportal. Πηγαίνετε στην επιλογή Πιστοποιητικά και πατάτε την υποβολή αιτήματος για έκδοση πιστοποιητικού. Επιλέγετε τη βεβαίωση σπουδών και στα σχόλια γράφετε ότι επιθυμείτε βεβαίωση για την πρακτική άσκηση. Το πιστοποιητικό θα εκδοθεί από τη Γραμματεία του Τμήματος και θα ανέβει στην πλατφόρμα για να το παραλάβετε με τη μορφή pdf αρχείου. 

3. Βεβαίωση του φορέα Πρακτικής Άσκησης ότι προτίθενται να απασχολήσει τον/την ενδιαφερόμενο/η φοιτητή/τρια για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (έξι μήνες με ημερομηνία έναρξης) καθώς και το αντικείμενο απασχόλησης.

Η βεβαίωση αποστέλλεται από τους/τις φοιτητές/τριες που θα επιλέξουν να πραγματοποιήσουν την Πρακτική τους Άσκηση σε ιδιωτικό φορέα, Δήμο, και Εργαστήρια.  (Υπόδειγμα για βεβαίωση πρακτικής άσκησης σε εργαστήριο του Τμήματος)

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Γραμματείας του Τμήματος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., στις ημερομηνίες που θα ορίζει η αντίστοιχη ανακοίνωση, είτε με φάκελο στην ταχυδρομική διεύθυνση:

Για την Πρακτική Άσκηση (εκτός ΕΣΠΑ)
Γραμματεία Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος
1
ο χλμ. Δράμας – Μικροχωρίου
66100 Δράμα