1ο Πανελλήνιο Συνέδριο
Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Γεωτεχνικών & Επιχειρήσεων Πρασίνου

το πράσινο στο αστικό περιβάλλον
Αθήνα 22-23/11/2024
1η πρόσκληση υποβολής περιλήψεων εργασιών
έως 30/5/2024


συνδιοργάνωση
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σύλλογος Αποφοίτων Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών


Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου (ΠΕΕΓΕΠ) ιδρύθηκε το 1992 με στόχο την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων σε όλους τους τομείς που έχουν σχέση με την εγκατάσταση, τη συντήρηση και τη βελτίωση της ανάπτυξης κάθε μορφής και είδους πρασίνου και τη διατήρηση, βελτίωση και προστασία του περιβάλλοντος. Η ΠΕΕΓΕΠ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Έργων Πρασίνου (European Landscape Contractors Association – ELCA) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Δενδροκομία (European Arboricultural Council).
Η ΠΕΕΓΕΠ επιδιώκοντας την ανάπτυξη και ανάδειξη του πρασίνου στην Ελλάδα διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Το πράσινο στο αστικό περιβάλλον» 22-23/11/2024 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η διάχυση της επιστημονικής γνώσης και η παρουσίαση απόψεων και λύσεων που αφορούν στο πράσινο, στο μεταβαλλόμενο αστικό περιβάλλον. Θα αποτελέσει χώρο παρουσίασης και συζήτησης των εξελίξεων, καινοτομιών, τάσεων και πρακτικών μεταξύ των ερευνητών, των επαγγελματιών πρασίνου, των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, των κοινωνικών φορέων και της δημόσιας διοίκησης. Απευθύνεται σε επιστήμονες, ερευνητές, μελετητές, φοιτητές, υπηρεσιακούς και διοικητικούς παράγοντες και όσους ασχολούνται γενικότερα με το αστικό πράσινο και την αστική δενδροκομία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνονται οι παρακάτω θεματικές ενότητες:
1. Σχεδιασμός, δημιουργία και διαχείριση αστικού πρασίνου
2. Φυτοπροστασία στο αστικό πράσινο
3. Ο κύκλος του νερού στο αστικό πράσινο
4. Κυκλική οικονομία στο αστικό πράσινο
5. Νέες τεχνολογίες στη διαχείριση του πρασίνου
6. Φυτικό υλικό και πρωτοποριακά υλικά κηποτεχνίας.
7. Αστικό πράσινο και κλιματική ανθεκτικότητα
8. Αστική και περιαστική δενδροκομία - ασφάλεια δένδρων
9. Πράσινες υποδομές και λύσεις βασισμένες στη φύση
10. Εκπαίδευση και επαγγελματική πιστοποίηση στο Αστικό Πράσινο
Πρόσκληση υποβολής περιλήψεων
Καλούνται οι επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αστικού πρασίνου και της αστικής δενδροκομίας να υποβάλλουν περιλήψεις των επιστημονικών τους εργασιών.
Οι περιλήψεις θα εγκριθούν από την Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου και οι συγγραφείς θα ενημερωθούν για την υποβολή του πλήρους κειμένου της εργασίας.
Oι περιλήψεις θα πρέπει να υποβληθούν με τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων, να είναι γραμμένες σε MS Word σε γραμματοσειρά Calibri σε μέγεθος 11pt και να περιλαμβάνουν έως 300 λέξεις σύμφωνα με το αναρτημένο υπόδειγμα. Οι περιλήψεις θα πρέπει να υποβληθούν, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Οι πλήρεις εργασίες θα γραφούν στα Ελληνικά.
Για τη συγγραφή και την υποβολή του πλήρους κειμένου των εργασιών θα υπάρξουν οδηγίες που θα ανακοινωθούν αργότερα. Τόσο οι περιλήψεις όσο και οι πλήρεις εργασίες θα δοθούν ως πρακτικά σε ψηφιοποιημένη μορφή.

Ημερομηνίες και Προθεσμίες

• Υποβολή περιλήψεων: 30/5/2024
• Υποβολή πλήρων εργασιών: 15/7/2024
• Έναρξη εγγραφών συνέδρων 1/10/2024

Επιστημονική Επιτροπή

1. Αγγελική Παρασκευοπούλου
2. Νίκος Δέρκας
3. Λένα Αθανασιάδου
4. Γιώργος Καρέτσος
5. Δημήτρης Αβτζής
6. Δημήτρης Κυριακάκης
7. Ελένη Μουγιάκου
8. Μιχάλης Αναστασιάδης
9. Νίκος Θυμάκης
10. Μανώλης Καπάνταης
11. Ιωάννης Σπαντιδάκης

Συνημμένα: