Διαδικασία Υποβολής Αίτησης για Πρακτική Άσκηση μέσω ΕΣΠΑ
MONO ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ
(ΔΑΣΟΠΟΝΟΙ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΟΠΙΟΥ)

 Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης (Γ.Π.Α.) ΕΣΠΑ της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας του ΔΙΠΑΕ ενημερώνει τους φοιτητές/τριες ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ  που πληρούν τις προϋποθέσεις για να πραγματοποιήσουν Πρακτική Άσκηση το Χειμερινό Εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 και ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην Πράξη “Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος”, με MIS 5184460, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους το χρονικό διάστημα από 23/10/2023 έως 05/11/2023 στο Πληροφοριακό Σύστημα του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ (https://praktiki.ihu.gr/crm). Παρατίθεται ακολούθως λίστα δικαιολογητικών εγγράφων που οφείλουν οι φοιτητές να συμπληρώσουν και να ανεβάσουν στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) του Γ.Π.Α. ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και των εντύπων που θα προσκομίσουν υπογεγραμμένα στον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Τμήματος:

 ΒΗΜΑ 1

 Το βήμα 1 θα πρέπει να διεκπεραιωθεί πριν μπορέσετε να κάνετε είσοδο στο Πληροφοριακό Σύστημα του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ

1α. Υποβάλλετε ηλεκτρονικό αίτημα προς τη Γραμματεία του Τμήματος για έκδοση βεβαίωσης Πρακτικής Άσκησης.

Πως γίνεται αυτό:

- Εισερχόμαστε στην πλατφόρμα της e-Γραμματείας (Uniportal).

- Πηγαίνουμε στην επιλογή Πιστοποιητικά (αριστερά στο μενού) και επιλέγουμε αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού. Στα σχόλια του αιτήματος γράφουμε το είδος βεβαίωσης που θέλουμε π.χ. Βεβαίωση Πρακτικής και αποστέλλουμε το αίτημα.  

- Η Γραμματεία θα επιβεβαιώσει το δικαίωμα σας να κάνετε Πρακτική Άσκηση και θα ενημερώσει ηλεκτρονικά το σύστημα προκειμένου στη συνέχεια να μπορείτε να μπείτε στην πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για πρακτική άσκηση ΕΣΠΑ.  Η εν λόγω βεβαίωση θα σας αποσταλεί και ηλεκτρονικά (θα αναρτηθεί στην εφαρμογή Unitron, επιλογή Πιστοποιητικά) προκειμένου, να την ανεβάσετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης. Ο αριθμός πρωτοκόλλου της εν λόγω βεβαίωσης θα γραφεί και στο πεδίο «Πρωτόκολλο» κατά τη συμπλήρωση των ηλεκτρονικών στοιχείων όπου ζητείται.

Από τη στιγμή που θα λάβετε τη βεβαίωση, θα μπορείτε να κάνετε εισαγωγή στην πλατφόρμα μετά από μία (1) ώρα.

 

ΒΗΜΑ 2
Εισέρχεστε στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΓΠΑ ΕΣΠΑ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://praktiki.ihu.gr/crm χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του  UniPortal, και συμπληρώνετε

α. την Ηλεκτρονική  Αίτηση, 

β. τη Δήλωση Μοριοδότησης και το 

γ. Το Απογραφικό Δελτίο Εισόδου. 

Οδηγίες συμπλήρωσης θα βρείτε κατά την είσοδό σας στην πλατφόρμα.

 

ΒΗΜΑ 3

Ανεβάζετε τα δικαιολογητικά τα οποία σας ζητούνται:

  1. Αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων από τη Γραμματεία, όπου φαίνονται ο μέσος όρος βαθμολογίας, το εξάμηνο φοίτησηςκαι ο αριθμός των περασμένων μαθημάτων.

Για την εκτύπωση σε μορφή pdf μιας απλής αναλυτικής: Μπαίνουμε στο πληροφοριακό συστήμα e-Γραμματεία (Uniportal) και πηγαίνουμε στην επιλογή «Βαθμολογίες». Επιλέγουμε «H καρτέλα μου». Από την επιλογή στηλών επιλέγουμε τις παραπάνω στήλες που θα φαίνονται. Από την επιλογή εμφάνισης ζητούμε να εμφανιστούν μόνο τα περασμένα μαθήματα. Μπορούμε να εκτυπώσουμε σε μορφή pdf (Cntrl+P) την εικόνα που θα μας δείξει η καρτέλα ή να κάνουμε ένα screenshot της εικόνας.

  1. Βεβαίωση Πρακτικής Άσκησης από τη Γραμματεία του Τμήματος
  2. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού στην τράπεζα Πειραιώς, όπου ο φοιτητής εμφανίζεται ως πρώτο όνομα στο λογαριασμό.
  3. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
  4. Φωτοτυπία Ακαδημαϊκής Ταυτότητας Φοιτητή
  5. Ατομική Πράξη Προσδιορισμού Φόρου Εισοδήματος (Εκκαθαριστικό σημείωμα) τελευταίου φορολογικού έτους (2022) του/της φοιτητή/τριας (gov.gr ) ή φωτοτυπία 1ης και 4ης σελίδας του Ε1 των γονέων (σε περίπτωση που δεν υποβάλει δήλωση ο/η ίδιος/α φοιτητής/τρια) .
  6. Φωτοαντίγραφο «Βεβαίωσης Απογραφής Άμεσα Ασφαλισμένου» (ΑΜΑ) από τον e-ΕΦΚΑ (ανεξάρτητα αν ο φοιτητής είναι ασφαλισμένος ή όχι), όπου φαίνονται ο ΑΜΚΑ, ο ΑΦΜ και ο ΑΜΑ ΙΚΑ του φοιτητή.Η βεβαίωση εκδίδεται ηλεκτρονικά από τον e-ΕΦΚΑ:
    https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/asphalise/bebaiose-apographes-eephka. Εάν δεν διαθέτετε αριθμό ΑΜΑ μεταβείτε στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στο οποίο ανήκετε προκειμένου να εκδώσετε την εν λόγω βεβαίως.
  7. Βεβαίωση ΑΜΚΑ (Εάν φαίνεται στην προηγούμενη βεβαίωση την ανεβάζουμε δύο φορές) Διαφορετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη Βεβαίωση Απόδοσης ΑΜΚΑ.
  8. Δήλωση Φορέα Απασχόλησης
  9. Βεβαίωση Εργοδότη για απασχόληση & ασφάλιση φοιτητή
  10. Υπεύθυνη Δήλωση για Προσωπικά Δεδομένα
  11. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

  1. Πιστοποιητικό Πολυτεκνίας από την ΑΣΠΕ (Αν υπάρχει)
  2. Δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη επιμέλειας των παιδιών (αν υπάρχει)
  3. Απόφαση δικαστηρίου – διαζευκτηρίου (μονογονεικότητα) (αν υπάρχει)
  4. Προσωρινή απόφαση δικαστηρίου επιμέλειας των παιδιών (αν υπάρχει)

 

ΒΗΜΑ 4

ΤΙ ΕΚΤΥΠΩΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Εκτυπώνετε και υπογράφετε τα έντυπα

  1. "ΔΗΛΩΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ" ,
  2. ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΠΑ-ΕΣΠΑ
  3. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ" για την προστασία προσωπικών δεδομένων

και τα προσκομίζετε στον Επιστημονικά Υπεύθυνο (Γραμματεία Τμήματος) εντός της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!!

Πως κατοχυρώνω τη θέση από το Φορέα απασχόλησης - Είσοδος/Εγγραφή στο Πληροφοριακό Σύστημα Άτλας

Ο φορέας απασχόλησης υποχρεούται να δημοσιεύσει τη θέση Πρακτικής Άσκησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Άτλας. Κάθε Ιδιωτική Επιχείρηση, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, Δημόσιος Φορέας ή Διεθνής Φορέας, ο οποίος προσφέρει θέσεις Πρακτικής Άσκησης για φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, μπορεί να εγγραφεί ως Φορέας Απασχόλησης Πρακτικής Άσκησης.

Αφού βρούμε φορέα και καταχωρήσει την προσφερόμενη θέση στον ΑΤΛΑ του αποστέλλουμε για για συμπλήρωση και απογραφή τα παρακάτω:

  1. Δήλωση Φορέα Απασχόλησης
  2. Βεβαίωση Εργοδότη για απασχόληση & ασφάλιση φοιτητή

 

Τα δύο παραπάνω έγγραφα, αφού υπογραφούν από το φορέα απασχόλησης, αναρτώνται στην πλατφόρμα της Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ

Αναλυτικές οδηγίες για Φοιτητή – Εργοδότη ΕΣΠΑ